Oblat/fortøyning og bryggefendere

OBLAT

Alle som ligger i havnen skal ha oblat med brygge og plass nr på sin båt. Oblatet blir satt på av pirmaster/ havnesjef når de ser at det er rett båt på rett plass i følge listene.

FORTØYNING

Alle som ligger i havnen skal også ha gummidempere på alle 4 fortøyningstau. Det er mange dempere på markedet, spør hvilken som passer til din båt.

Fortøy båten så langt inn i plassen som mulig, bruk spring om nødvendig. På flytebryggene skal fortøyningene være stramme, båten og brygga følger hverandre ved høy- og lavvann. På landfaste brygger skal det være stramme fortøyninger bak og slakke fortøyninger foran på grunn av høy- og lavvann. IKKE bruke faste løkker på båten i tilfelle ekstrem høyvann, bruk løse tamper som kan slakkes på. 
 

Det er ikke anledning til å bruke kjetting, sjakler er annet materiel som kan skade galvaniseringen på uteriggerne, ta kontakt med havnesjefen om du er uskikker

NB!! Alle fortøyninger fjernes fra båtplassen når båten tas opp!!!

 

BRYGGEFENDERE:

Etter utbyggingen av ny havn er det er kun lov å bruke Parma fender til fast fendring i båtplassen. Skjærgårdsbrygger A/S og Fuglevik Båtservice selger disse og evnt.. montrer dette til gunstig pakkepris, dette for å få lik standard. Ta kontakt med Stian Riis på mobil 99 55 16 00 eller Fuglevik Båtservice for tilbud.

 


 MERK:

Årsmøtet 2006 fattet vedtak på at alle båter uten oblat og gummidempere skal

låses fast. Alle får et brev om tiltak til å rette opp feilen. De får også en frist til å ordne opp feilen på. Holdes ikke fristen, blir båten låst fast av havnesjef.

Oppløsningsgebyr kr. 1000,- belastes medlem. Hvis ikke dette hjelper vil båten bli satt på land. Du får ikke mulighet til å sette båten på vannet før alt er i orden. Kostnadene ved opptak / utsetting vil bli belastet medlem.

NB: Vennligst overhold dette med fortøyninger og oblat så slipper du at båten din er låst neste gang du skal bruke den på en god værs dag.

Havnesjefen